13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 24 mei 2024
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 24 mei 2024

Waarom weigerde Máxima haar een hand te geven?

Waarom weigerde Máxima haar een hand te geven?

RVD - Koning Willem-Alexander

Een opvallend beeld van koningin Máxima tijdens een officieel bezoek aan Colombia voor haar werk als VN-ambassadrice… Waarom besloot Máxima die ene vrouw geen hand te geven?

Onlangs bezocht koningin Máxima Colombia in het kader van haar VN-werk dat ze in het land doet. De koningin probeert namelijk om bankrekeningen toegankelijker te maken voor de inwoners, zodat ze op deze manier veilig kunnen sparen, een verzekering kunnen aangaan of geld kunnen lenen.

In Weekend staat te lezen dat tijdens dit bezoek de vrouwen van het land een belangrijke rol speelden. Zo was het namelijk de presidentsvrouw die Máxima een hartelijk welkom bezorgde. Al was er méér aan de hand…

Volgens het weekblad werd de koningin rondgeleid langs wat bijna een expositie van cadeaus was, met allemaal typische, handgemaakte streekproducten waar ze uit mocht kiezen. De koningin koos uiteindelijk voor een mandje en een broche van filigraan.

Opvallend: Toen Máxima gevraagd werd om de hand te schudden van de vicepresident, een Afro-Colombiaanse vrouw, weigerde ze. Al had ze daar een gegronde reden voor…

“Het is zo’n mannelijk iets, elkaar de hand schudden met twee vlaggen erachter”, verduidelijkt Máxima haar keuze. “Ik dacht: waarom zo een statische hand geven, zullen we een omhelzing doen? Spontaan!”

En zo kennen we onze koningin: opgewekt en spontaan, zoals ze ook al ónze harten veroverde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL