14 °C Antwerpen, BE
donderdag 21 september 2023
14 °C Antwerpen, BE
donderdag 21 september 2023

Moeilijk moment voor prinses Beatrix

RVD - Jeroen van der Meyde

Prinses Beatrix weet wat afscheid nemen is. Na het verlies van haar man, haar zoon, haar zus en haar hartsvriendin, verloor ze met de Britse koningin Elizabeth opnieuw een hechte vriendin.

De vriendschap tussen Beatrix en Elizabeth gaat vele decennia terug. Zelfs toen ze jong waren, vonden ze elkaar al. De vele bezoekjes aan Buckingham Palace herinnert ook Willem-Alexander zich nog…

“Ik kwam al Buckingham Palace vóór de inhuldiging van mijn moeder”, onthult Willem-Alexander hoe ver de vriendschap tussen zijn moeder en de Britse queen teruggaat in de tijd.

En natuurlijk woonde ook prins Friso met zijn gezin in Londen, waardoor het voor Beatrix niet veel moeite kostte om na een familiebezoek ook even langs te gaan op Buckingham Palace voor een ‘onofficieel kopje thee’ met Elizabeth.

De vriendschap tussen beide vorstinnen werd alleen maar hechter toen Elizabeth eveneens haar echtgenoot, prins Philip, verloor. Het maakte de band tussen Beatrix en Elizabeth enkel hechter…

De Britse koningin had haar uitvaart zelf vastgelegd en geregisseerd en bezorgde haar hartsvriendin dan ook een prominente plaats op haar begrafenis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL