12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024
12 °C Antwerpen, BE
zondag 14 juli 2024

“Prinses Ariane uitgenodigd door het leger”

“Prinses Ariane uitgenodigd door het leger”

RVD - Erwin Olaf

Prinses Ariane kreeg net als al haar leeftijdsgenoten een opvallende brief in de bus. Moet de jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima het leger in?

Prinses Ariane vierde op 10 april haar zeventiende verjaardag en dat betekende meteen ook dat onze jongste prinses een opvallende brief in de bus kreeg…

Ariane studeert in Italië en voor de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima was het de eerste verjaardag die ze alleen doorbracht, zonder haar ouders of zussen. Maar wél zat er een opvallende brief in de bus. Moet prinses Ariane het leger in?

Op de deurmat van Paleis Huis ten Bosch viel onlangs een bijzondere brief voor prinses Ariane. Als 17-jarige krijgt zij immers de Dienstplichtbrief van Defensie toegestuurd. Moet Ariane toetreden tot het leger?

“In deze zogenoemde Dienstplichtbrief staat dat degene die de brief ontvangt, kan worden opgeroepen wanneer er een oorlog dreigt”, lezen we op Blauw Bloed. Maar aangezien de opkomstplicht is opgeschort sinds 1997 hoef je daar in principe niets mee te doen. Al speelt er iets anders mee…

“Dat betekent dat dienstplichtigen niet meer worden opgeroepen, maar de regering en het parlement daar wel toe kunnen besluiten in uitzonderlijke situaties”, klinkt het op Blauw Bloed. 

Zonder escalatie van de conflicten die momenteel woedden in de wereld, moet Ariana dus níet het leger in. Toch is er een stevige ‘maar’…

Eerder al klonken er stemmen dat onze prinsessen toch best een militair traject zouden volgen. We zien allemaal de imponerende foto’s van prinses Leonor van Spanje en prinses Elisabeth van België in militair uniform verschijnen in de pers, en ook voor onze prinsessen zou dat een manier kunnen zijn om hun populariteit op te krikken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL