1 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023
1 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023

Prins Harry en prinses Meghan vreesden voor hun leven: “En terecht!”

Prins Harry en prinses Meghan vreesden voor hun leven: “En terecht!”

Foto: Brunopress.nl

Het lijkt ook nooit goed te zijn wat Harry en Meghan Markle doen. Toen het koppel in 2020 besloot om een stap terug te willen doen, hadden criticasters en het volk daar maar weinig begrip voor. Net zoals enkele andere leden van de koninklijke familie.

Maar Harry en Meghan hebben nog geen minuut spijt gehad van hun beslissing en zij zijn blij dat ze hun niet zo fijne leven in het Verenigd Koninkrijk achter zich hebben kunnen laten. Harry had al vaker laten uitschijnen dat hij zich zorgen maakte om de veiligheid van zijn vrouw, schrijft Story.

“De geschiedenis herhaalt zich. Mijn moeder werd de dood ingejaagd en kijk wat er nu gebeurt”, zei hij in een interview.

Meghan kreeg tientallen brieven met racistische beledigingen en werd al heel snel het doelwit van bedreigingen. Harry’s eerste noodkreten werden nooit erg serieus genomen, tot een voormalig hoofd van de antiterrorisme-eenheid van de Britse politie bevestigde dat hun leven effectief meermaals op het spel heeft gestaan.

“De doodsbedreigingen waren walgelijk. Er waren diverse politieteams bij betrokken om de bedreigingen te onderzoeken. Daar zaten serieuze dingen tussen. Als je had gezien wat er geschreven werd in die berichten! Mensen zijn er gelukkig ook voor vervolgd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL