15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024

Prachtig eerbetoon voor Amalia: “het is een primeur”

Prachtig eerbetoon voor Amalia: “het is een primeur”

RVD

Prinses Amalia heeft een prachtig eerbetoon gekregen en dat blijkt zelfs een primeur te zijn in het jonge leven van onze kroonprinses. Waarover gaat het?

Ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag werd kroonprinses Amalia, officieel de Prinses van Oranje, door haar vader koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder-Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw en tot Ridder in de Huisorde van de Gouden Leeuw van Nassau. Maar nu komt daar nog ‘een lintje’ bij…

Nu heeft prinses Amalia er volgens Weekend opnieuw ‘een lintje’ bijgekregen. En dat van een buitenlandse ridderorde nog wel. Een primeur voor Amalia, die het gevolg is van een andere primeur in haar officiële koninklijke leven.

Ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Koning en Koningin van Spanje aan Nederland – waarbij Amalia voor de allereerste keer een traditioneel staatsbanket bijwoonde dat bij zo’n bezoek hoort, werd de kroonprinses door de Spaanse koning Felipe VI namelijk onderscheiden met het Grootkruis in de Orde van Isabella de Katholieke, een Spaanse ridderorde.

En zo blijken ook de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia onze kroonprinses een warm hart toe te dragen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL