15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024

Koning aanwezig bij finale 50e ABN AMRO Open

Naar het tennis

Foto: RVD - Arenda Oomen

Koning Willem-Alexander woont zondagmiddag 19 februari de heren enkelspel finale bij van de 50e editie van het ABN AMRO Open tennis toernooi in Rotterdam Ahoy. Voorafgaand aan de finale bezoekt de Koning in Rotterdam Ahoy de expositie met hoogtepunten uit de geschiedenis van het ATP 500 toernooi.

Dit jubileumjaar doen vijf spelers uit de top tien van het internationale tennis mee, waaronder Stefanos Tsitsipas (nummer drie), Andrey Rublev (nummer vijf), winnaar van 2022 Felix Auger-Aliassime (nummer zeven), Holger Rune (nummer negen) en Hubert Hurkacz (nummer tien). De Nederlandse topspelers, Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven, nemen ook deel.

In 1974 werd het eerste toernooi gewonnen door de Nederlander Tom Okker. Ook Richard Krajicek en Jan Siemerink wisten het toernooi op hun naam te schrijven. De Zwitser Roger Federer is de recordhouder. Hij deed negen keer mee, won drie keer het enkelspel en twee keer het dubbelspel. De organisatie van het toernooi is in handen van Rotterdam Ahoy. Sinds 2004 is Richard Krajicek toernooidirecteur. In 2009 is het rolstoeltennistoernooi toegevoegd onder directie van oud tenniskampioen Esther Vergeer. Dit toernooi bestaat vijftien jaar en wordt dit jaar uitgebreid met een toernooi voor vrouwen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL