13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024
13 °C Antwerpen, BE
zaterdag 13 juli 2024

Heeft Amalia hier wel goed over nagedacht?

Heeft Amalia hier wel goed over nagedacht?

RVD -Willem-Alexander

De beslissing van prinses Amalia om alsnog haar staatstoelage op te eisen blijft voor beroering zorgen. En dan wordt er plots één duidelijke vraag gesteld…

Heel wat Nederlanders reageerden geschokt nu kroonprinses Amalia onlangs per brief aan toenmalig minister-president Mark Rutte liet weten vanaf volgend jaar het grootste gedeelte van haar staatstoelage niet langer te zullen terugstorten in de staatskas.

Bij haar achttiende verjaardag had ze nochtans laten verstaan de hele toelage, waarop ze vanaf dan als kroonprinses recht heeft volgens de Grondwet, te zullen terugstorten zolang ze nog studeert en ze dus zo goed als geen koninklijke taken kan uitvoeren. Maar wat is de reden van deze plotse ommezwaai? Het magazine Party zocht naar een verklaring.

En die kan gevonden worden in het mogelijk veranderde liefdesleven van Amalia. Volgens bronnen zou ze het immers al geregeld erg gezellig gehad hebben met prins Boris Saxe-Coburg-Gotha die in de Spaanse hoofdstad Madrid woont en lid is van de vroegere koninklijke familie van Bulgarije. En het is dus best mogelijk dat Amalia haar geld nodig heeft om een Spaans liefdesnestje te kunnen kopen. Al lijkt dat verre van een uitgemaakte zaak…

De geruchten dat Amalia de liefde had gevonden tijdens haar verblijf in Madrid circuleren al langer, maar werden nog nooit bevestigd. Of Amalia het geld nodig heeft voor een huis in Spanje, dan wel voor een verblijfplaats in eigen land blijft vooralsnog koffiedik kijken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL