15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024

“Druk op prinses Amalia is enorm”

“Druk op prinses Amalia is enorm”

RVD

Is prinses Amalia klaar om de koning van Nederland te worden? Volgens verschillende experten is dat zeker zo, al zijn er toch nog die twijfelen en van mening zijn dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander nog te jong is.

Prinses Amalia is nog maar 19 jaar jong en dat vinden de meeste specialisten van de koningshuizen toch nog veel te jong om koningin te worden. De kans is groot dat zij gelijk hebben, maar ben je ooit klaar om koning of koningin te worden?

“Misschien niet, maar misschien ook wel. Er zijn wereldwijd voorbeelden van mensen die tijdens hun koningschap niets fout of dom hebben gedaan, er zijn uiteraard ook mensen waarvan je wil dat beter nooit koning waren geworden”, klinkt het bij één van de specialisten.

“Laten we Amalia het voordeel van de twijfel geven, maar misschien is het maar beter zo dat Willem-Alexander nog even koning der Nederlanden kan blijven. Dat betekent dat het goed gaat met zijn gezondheid en dat het ook goed gaat met Nederland. Amalia kan dan verder groeien om later toch wel die zware taak van koningin op zich te nemen.”

“Want laten we die taak en druk zeker niet onderschatten. Het is niet voor niets dat Beatrix vroegtijdig een stap heeft teruggezet. Anderzijds is het ook maar goed dat een vorst niet altijd even lang blijft zitten als de Britse Queen Elisabeth. Amalia die op haar 50ste koningin mag worden, is dat een goede deal of niet?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL