15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024

“Amalia zag er plots helemaal anders uit”

“Amalia zag er plots helemaal anders uit”

RVD - Erwin Olaf

Amalia leek een ware transformatie te hebben ondergaan toen onze Oranjes het Spaanse koningspaar ontving voor een officieel staatsbezoek. Wat was er aan de hand?

Kroonprinses Amalia beleefde een primeur in haar ‘officiële’ koninklijke leven toen de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia ons land bezochten.

Ter voorbereiding op haar toekomstige rol als Koningin der Nederlanden, woonde de Prinses van Oranje voor het eerst een staatsbanket bij tijdens het staatsbezoek van het Spaanse koningspaar. Eén iets viel meteen op…

Voor Amalia betekende het bovendien een enorme metamorfose: van doorsnee student werd ze voor het staatsbanket omgetoverd tot een echte glamourprinses, schrijft Party. Wat droeg Amalia?

De studentenoutfit die ze bij haar aankomst bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam nog droeg, zijnde blauwe spijkerbroek en witte sneakers, maakten niet veel later plaats voor een donkerblauwe avondjurk met transparante cape.

Haar eerder nog losse haren waren prachtig opgestoken en op haar hoofd droeg Amalia de Pauwenstaartparure. Die werd in 1897 gemaakt voor koningin Wilhelmina, een jaar voor ze officieel werd ingehuldigd als koningin.

En zo zag Amalia er plots helemaal anders uit en leek ze volledig klaar om haar rol als kroonprinses en later koningin in te vullen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL