15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024
15 °C Antwerpen, BE
vrijdag 14 juni 2024

Amalia op feestje van 4 miljoen euro?

Amalia op feestje van 4 miljoen euro?

Foto: RVD - Gemmy Woud - Binnendijk

Koning Willem-Alexander besloot een andere invulling te geven aan Koningsdag nadat hij de troon besteeg. Maar daar hangt een stevige som geld aan vast…

Willem-Alexander besloot Koningsdag te laten doorgaan in ‘gemeenten met een centrumfunctie’. Maar rechtvaardigt dat het kostenplaatje van vier miljoen euro? En wat doet Amalia?

“Dat het vier miljoen euro kost, is een besluit van de gemeente en niet van de koninklijke familie”, klinkt het bij Albert Verlinde in Story. “Maar het blijft veel geld.” Toch wil Verlinde één element benadrukken…

“Het moet gewoon het feestje blijven dat het nu is. Ik houd ervan en de mensen in het land ook. Want die komen massaal naar Rotterdam zoals dit jaar.” Maar wat dan met Amalia? 

Willem-Alexander besloot Koningsdag anders in te vullen dan zijn moeder Beatrix deed met Koninginnedag. De kans bestaat dat wanneer Amalia haar vader opvolgt, zij ook een andere invulling geeft aan haar Koninginnedag. Of zij voor een soberder aanpakt kiest, is vermoedelijk nog héél verre toekomstmuziek.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL