1 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023
1 °C Antwerpen, BE
maandag 4 december 2023

“Dat is de schuld van prinses Beatrix”

“Dat is de schuld van prinses Beatrix”

RVD - Jeroen van der Meyde

Momenteel wordt Paleis Huis ten Bosch stevig opgefrist. De kost van de renovatiewerken? Die lopen op tot meer dan 60 miljoen euro. En daar is één schuldige voor…

In 2015 werd gestart met een grondige renovatie van Paleis Huis ten Bosch. Normaal zou die zo’n 35 miljoen euro kosten, maar dat kostenplaatje liep al snel (veel) hoger op dan verwacht.

De systemen voor verwarming, luchtcirculatie en bekabeling waren erg verouderd. Maar er was ook sprake van asbest. En dan kwamen er ook méér ‘verdoken’ problemen aan het licht…

De Chinese Zaal was het zwaarst getroffen, tot zilvervisjes die de historische Chinese papierbehangsels aangevreten hadden. Hoe had het zover kunnen komen?

Om de schuldige aan te duiden wordt gewezen in de richting van prinses Beatrix. Zij huiverde ervan om bouwvakkers over de vloer te laten komen. Met het gekende resultaat als gevolg. De grondige renovatiewerken van Paleis Huis ten Bosch zouden in de zomer van 2023 afgerond zijn en de uiteindelijk kostprijs bedraagt uiteindelijk zo’n 63,1 miljoen euro, volgens Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL