13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 22 september 2023
13 °C Antwerpen, BE
vrijdag 22 september 2023

Amalia verschilt duidelijk van Belgische kroonprinses: “dit zou zij nooit doen”

Amalia verschilt duidelijk van Belgische kroonprinses: “dit zou zij nooit doen”

RVD - Jeroen van der Meyde

Amalia liet eerder al weten dat ze altijd haar hart zal volgen. Ook als dat gevolgen heeft voor haar koningschap. En daar verschilt ze enorm met de Belgische kroonprinses Elisabeth…

“Het is interessant om hierin de verschillen te zien. Prinses Amalia uit Nederland krijgt bijvoorbeeld een veel vrijere opvoeding met minder verantwoordelijkheden”, verwijst de Belgische royalty-watcher Jo De Poorter naar het grote verschil tussen België en Nederland.

“In een prachtige biografie over haar van Claudia de Breij staat dat als ze verliefd wordt op een man die niet de geknipte prins is, ze in de eerste plaats voor de liefde en voor zichzelf zal kiezen. In haar geval gaat de liefde voor op het koningschap”, onthult Jo De Poorter in De Morgen. En dat is in geen geval mogelijk voor de Belgische kroonprinses…

“Het Belgische vorstenhuis heeft gekozen voor een strak parcours en opleidingsmodel. Elisabeth is inmiddels een vrouw geworden die zich volledig wil inschrijven in het systeem, ze beseft dat haar partnerkeuze daar een onderdeel van uitmaakt. Zij zal met haar vader en moeder een lijstje maken met nodige eigenschappen van haar toekomstige partner”, verduidelijkt de royalty-watcher die nog maar net een boek schreef over de Belgische kroonprinses.

En die toekomstige partner van Elisabeth zal de goedkeuring moeten krijgen van haar ouders: “En als die strenge jury iemand afkeurt, zal Elisabeth een einde maken aan haar verkering, vermoed ik”, getuigt de royalty-watcher in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL