5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 12 oktober 2024
5 °C Antwerpen, BE
zaterdag 12 oktober 2024

“Beatrix steunt haar onvoorwaardelijk”

“Beatrix steunt haar onvoorwaardelijk”

RVD - Raymond Rutting

Prinses Beatrix en prinses Mabel zijn altijd twee handen op één buik geweest. Zelfs toen het volledig fout dreigde te lopen bleef onze toenmalige koningin achter haar schoondochter staan. Wat was er aan de hand?

Onze toenmalige vorstin stond volledig achter het huwelijk van haar zoon, prins Friso, in 2003. En evident was dat allerminst, lezen we in Party.

Kort na de verloving van Friso en Mabel kwam echter naar buiten dat het koppel informatie achterhield over Mabels voormalige contacten met een drugsbaron. Hoe werd op dit nieuws gereageerd?

Dit leidde ertoe dat toenmalig minister-president Balkenende zijn steun voor het huwelijk terugtrok. Koningin Beatrix bleef echter achter Mabel staan.

Wanneer de voormalige vorstin er destijds voor koos om samen met Mabel de pas bevallen Máxima te bezoeken, werd dit dan ook gezien als een heuse provocatie vanwege de koningin.

De oorsprong van hun onafscheidelijke band, zou volgens het weekblad wel eens te maken kunnen hebben met de onvoorwaardelijke steun die Mabel was voor Beatrix toen prins Claus kwam te overlijden. De prinses maakte er een erezaak van om haar schoonmoeder zo goed mogelijk op te vangen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Royalty247.nl

Royalty 24/7 NL